D17 er en ny type it-kontrakt

12.02.2019

Danske IT-Advokater har sammen med Dansk IT og IT Brancheforeningen i samarbejde med Centerleder, professor Henrik Udsen, Center for informations- og innovationsret Københavns Universitet, lavet standardkontrakten D17, der er målrettet private virksomheder og som regulerer 12 områder inden for IT-drift. De tre organisationer brugte knap to år på at få den 40 sider lange aftale på plads. I januar 2017 blev første version af D17 lanceret. Den har således været på markedet i to år. Det nyeste IT-survey fra Danske IT-Advokater fra 2018 viser, at 11 % af virksomhederne har brugt aftalen mindst en gang i kontraktforhandlinger. 31 % kender til aftalen uden at have brugt den. 58 % kender hverken D17 eller har brugt den.

Det nye ved D17 er, at den i udgangspunktet er ”neutral” i forhold til de områder inden for IT-drift, som den regulerer. Den kan ”klippes og klistres” på plads i den konkrete kontraktforhandling.

Vi har interviewet to IT-Advokater fra arbejdsgruppen bag D17 og vi har interviewet en kunde og en leverandør, som har brugt D17 i kontraktforhandlinger.

Læs artiklerne om de første erfaringer med D17 på det 3D17 2D17 1D17 danske marked her:

D17 er ved at få fodfæste på markedet for IT-driftskontrakter

D17 er en stor hjælp i kontraktforhandlinger med små og mellemstore virksomheder

D17 gør forhandlingerne om en ny IT-kontrakt noget nemmere

Tilbage til nyheder

keyboard_arrow_up